למביאסי מבשל: שעה עם בשר 31.3.14

יוחנן למביאסי 1 Comment on למביאסי מבשל: שעה עם בשר 31.3.14
21:04
29.04.24
קובי פינקלר No Comments on בשורה קשה: שני לוחמים במילואים נפלו בלחימה בעזה

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

מרינדת לימון רוזמרין ושום:

המרינדה הזאת היא מעולה לעוף היא מעניקה לעוף את הטעם החמצמץ הזה של הלימון ועשבי הטיבול כמו שקונים בחנות רק שזה טעים יותר!.
זמן הכנה: 10 דקות
סה"כ זמן הכנה: 10 דקות
כמות: בערך כמות של כוס מרינדה

מרכיבים:
•3 לימונים גדולים
•1/4 כוס רוזמרין טרי (או 2 כפות רוזמרין יבש)
•1/4 כוס שמן זית או שמן סלסה
•4 שיני שום, טחון
•1 כפית מלח
•1/4 כפית פלפל לבן טחון

אופן ההכנה:
חיתכו את הלימונים לחצי וסחטו את המיץ לקערה או שקית פלסטיק, הוסיפו את יתר המרכיבים וערבבו היטב.
מעולה לעוף!
השרו את העוף במרינדה למשך שעתיים

עוף מקסיקני

מרכיבים:
• 1 כף חרדל דיז'ון
• 4 חצאי חזה עוף ללא עור ועצמות
• 2 כפיות שמן זית
• 1\2 כןס רוטב סלסה
• 2 כפות מיץ ליים טרי
• 4\1 אבוקדו ,חתוך לקוביות
• 2 בפות בצל ירוק קצוץ דק (לא חייב)

אופן ההכנה:
1. מירחו את החרדל על הצד העליון של נתחי העוף. חממו את השמן זית במחבת על חום בינוני עד גבוהה עד שיהיה חם. הניחו את חזה עוף על המחבת כשהצד עם החרדל פונה כלפי מטה, טגנו במשך 4 דקות ,הפכו את העוף והמניחו לחום בינוני.
2. ערבבו יחד את רוטב הסלסה ומיץ הליים ובעזרת כפית שפכו את הרוטב על העוף,בשלו על אש נמוכה ללא כיסוי עד שהעוף יבושל במלואו והרוטב נהפך סמיך,6-8 דקות
3. העבחרו את העוף לצלחת הגשה. את הרוטב שנשאר במחבת המשיכו לבשל בחום גבוהה עד שהוא יצתמצם קצת,בערך 30 שניות נוספות.
4. שפכו את הרוטב על העוף פזרו את האבוקדו מעל וסימו בנגיעה של בצל ירוק ורענן כרצונכם.

 

מילוי לעוף

מילוי שום וטיים:

• 100 גרם לחם חתוך לגזרים
• 1 כף פטרוזיליה קצוץ דק
• 1 כף טיים\קורנית קצוץ דק
• 1 בצל קטן חתוך לקוביות
• מלח ופלפל שחור טחון דק
• 3\1 כוס שמן זית

שיטת המילוי:
במעבד מזון הניחו את הלחם,טיים והבצל וטחנו עד שיש לכם פירורי לחם והבצל קצוץ דק. טבלו והוסיפו את השמן זית ותנו לזה עוד סיבוב אחד מהיר.
אפשר לשים את המילוי על העוף מתחת לעור או למלות את החלל שמתחת לצוואר העוף.

נקודות חשובות:
•מלאו את העוף מתחת לצוואר וכסו עם העור לסגירה ואז תקעו מקל קוקטיל או שיפוד שיחזיק את זה במקום.
•הפרידו בזהירות את העור מחזה העוף ומלאו את החלק הזה והניחו את העור בחזרה בעדינות.
•מלאו את חלל העוף האמצעי בארומטיים כמו חצאי לימון או טיים.
•כדי שהמילוי ישאר מסודר במקומו קישרו את הרגלים של העוף בעזרת חבל דק.



1 תגובות

מיין תגובות
  1. 1

    ההעוף בלימון לתנור או לבישול?המייל לא פועל.אשמח לקבל ס.מ.ס למספר 0523364817